Tel: 07 49 05 303
Fax: 07 49 05 302

Nujna veterinarska pomoč

vse dni v letu

ZVC Lipej - Šerbec d.o.o.
Zasebni veterinarski center
Ulica 11. novembra 43a
8273 Leskovec pri Krškem

 

OBRATOVALNI ČAS
pon - pet od 7.00 - 19.00 ure
sob. od 7.00 - 11.00 ure

DEŽURSTVO:
24 ur na dan, vse dni v letu

 

telefon: 07 49 05 303

Fax: 07 49 05 302

 

IBAN: SI56 0298 2025 4873 285 (NLB d.d.)

DAVČNA ŠT: SI 50657160 

MATIČNA ŠT: 2054523000 


PLAČILNE KARTICE 

 

        

 

MOŽNOST PLAČILA NA OBROKE!

Dezinfekcija (lat. desinfectio – pomeni razkužba)
Dezinfekcija je postopek pri katerem odstranimo, uničimo in preprečimo razvoj patogenih organizmov ( bakterije, virusi in glivice ) do te mere, da niso več škodljivi zdravju živali in ljudi. Tako preprečimo širjenje različnih bolezni. Mikroorganizmi se prenašajo po zraku, vodi ali z neposrednim stikom z okuženimi predmeti in okoljem. Imamo tri načine dezinfekcije: mehansko ( čiščenje, brisanje, zračenje…), fizično ( uv žarki, ultrazvok…) in kemijsko dezinfekcijo (uporaba kemičnih sredstev).
DERATIZACIJA
Deratizacija je zatiranje škodljivih glodavcev (miši, podgane, voluharji) in posredno zmanjševanje  njihove populacije.  S tem zmanjšamo tudi nevarnost pojava nalezljivih bolezni in materialno škodo.  Podgane in miši prenašajo bolezni, kot so tifus, leptospiroza, trihineloza, različne parazite… Črna podgana je v zgodovini znana kot prenašalec kuge, ki je pomorila veliko ljudi. Uničevanje glodavcev je pomembno tudi zaradi škode, ki jo lahko povzročijo. Odrasla podgana letno požre 40-50kg hrane, hkrati pa jo s svojimi iztrebki okužuje in uničuje. Radovedni glodavci se lotijo tudi električne in vodovodne napeljave. Če v nekem objektu podnevi vidite 1 podgano pomeni, da jih je v okolici še vsaj 100. Ker so pametne in nezaupljive, mora strup delovati po določenem času, drugače bodo podgane ugotovile, da nova hrana povzroča smrt in ga ne bodo jedle. Ker bodo prej pojedle znano hrano, jim najprej preprečimo dostop.
Pri nastavljanju vab za glodavce moramo biti posebej pazljivi, ker je strup škodljiv tudi za druge živali. Psi bodo naredili vse, da bodo prišli do njega. Mačke vaba sicer ne zanima, pojedo pa zastrupljeno miš. Če vidite, da je vaš pes ali maček zaužil strup, ga čim hitreje peljite k veterinarju, da dobi protistrup. Znaki niso vidni takoj, ampak šele po parih dneh, ko se kri več ne strjuje in lahko žival izkrvavi.
DEZINSEKCIJA
Dezinsekcija je uničevanje škodljivih insektov. Največ škode povzročajo v skladiščih hrane, kjer lahko uničijo ogromne količine živil. Insekti širijo infekcije med živalmi in ljudmi. Bolhe npr. so bile v zgodovini glavni krivec za širitev kuge, prenašajo tudi razvojno obliko pasje trakulje, s katero se lahko okuži tudi človek. Insekti povzročajo tudi škodo v skladiščih hrane, kjer lahko uničijo ogromne količine živil. Ščurki so vsejedi, v skladiščih lahko povzročajo ogromno škode na živilih, prenašajo tudi razne viruse in bakterije. Pogosto se levijo in s svojimi ostanki v stanovanju povzročajo alergije in težave z dihanjem. Ose in sršeni gradijo svoja gnezda največkrat na podstrešjih in predstavljajo nevarnost, saj so v bližini gnezda zelo napadalne.
Dezinsekcijo se izvaja na več načinov. S škropljenjem insekticida na površine, kjer se insekti gibljejo. Nekatera sredstva imajo podaljšano delovanje in delujejo dlje časa. Obstajajo tudi lovilci in vabe za mrčes.

IMA VAŠ LJUBLJENČEK TEŽAVE, PA NE VESTE KAKO MU POMAGAT?

 

ZVC Lipej - Šerbec d.o.o.
Zasebni veterinarski center
Ulica 11. novembra 43a
8273 Leskovec pri Krškem

OBRATOVALNI ČAS
pon - pet od 7.00 - 19.00 ure
sob. od 7.00 - 11.00 ure

 

DEŽURSTVO:
24 ur na dan, vse dni v letu

telefon: 07 49 05 303

Fax: 07 49 05 302

(C) 2016 - ZVC Lipej - Šerbec d.o.o., Vse pravice pridržane.

PLAČILNE KARTICE